Robert van Dijk

Belangstelling / Vrije tijd:

Vanaf 1993 woon ik met mijn gezin in Woudrichem. In het dagelijks leven ben ik Accountmanager bij Romein Beton B.V., een fabrikant van prefab betonelementen voor de grond-, weg- en waterbouw en infratechniek. Van 2012 tot 2018 heb ik als gemeenteraadslid de VVD vertegenwoordigd in de gemeente Woudrichem. Na de samenvoeging van Aalburg, Werkendam en Woudrichem tot de nieuwe gemeente Altena heb ik met veel toewijding en plezier die taak voortgezet in onze nieuwe gemeenteraad. Ik vind het belangrijk om op die manier mijn steentje bij te dragen aan onze maatschappij. In de schaarse vrije tijd die ik over heb, mag ik graag lezen, maar kijk ik ook graag naar een goede film.

Politiek / Maatschappij:

Ik herken mezelf vooral in de vijf liberale kernwaarden van de VVD: ‘vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardig-heid’. Met dit gedachtegoed als drijfveer wil ik er aan bijdragen om van onze gemeente Altena, in oppervlakte de grootste gemeente van de provincie Noord-Brabant, een nog mooiere gemeente te maken!

In de gemeente Altena moeten onze inwoners kunnen wonen in een fijne en veilige leefomgeving en kunnen leven in vrijheid. Er moeten voor onze inwoners voldoende en passende woningen gebouwd worden, zodat zij zonder zorgen hier kunnen blijven wonen. Daarnaast moeten onze ondernemers kunnen ondernemen, zonder te worden gehinderd door overbodige regels en een betuttelende overheid. Altena is met haar 21 kernen, waar natuur, landbouw en bedrijvigheid elkaar afwisselen, een gemeente waar men zich thuis moet voelen. Een financieel gezond, vitaal en veilig Altena, waar inwoners en ondernemers de ruimte krijgen, daar zet ik me graag voor in!

Aandachtsgebieden:

Namens VVD Altena zal ik me voornamelijk bezighouden met de financiën en de dienstbaarheid van onze gemeente. Daarnaast zijn onze woonomgeving, bereikbaarheid, mobiliteit en veiligheid binnen de gemeente Altena mijn aandachtsgebieden.