Jan Kolff

Ik ben Jan Kolff. Geboren en getogen in Oudendijk. Ik ben getrouwd met Caroline en ik heb drie dochters. Mijn jongste dochter helpt mee in mijn bedrijf. In het dagelijks leven ben ik melkveehouder en niet zomaar één. Mijn koeien zijn zogenaamde Holsteiner Friesin. Een ras dat oorspronkelijk uit Duitsland komt en voldoet aan hele hoge standaards. Ik heb mijn bedrijf in Oudendijk en daarnaast heb ik ook een melkveebedrijf in Normandië in Frankrijk. Een paar keer per jaar ga ik daarheen om af te stemmen met mijn bedrijfsleider die daar de zaken behartigt. Ik ben wat zo mooi heet: Praktiserend agrarisch ondernemer. In die 3 woorden zit ook precies wat en wie ik ben. Ik ben een man van de praktijk en weet hoe weerbarstig die soms kan zijn. Ik ben agrariër en ken de noden en geneugten van het boer zijn. En ik ben ondernemer: staan voor je bedrijf; zoeken naar kansen; verantwoordelijkheid nemen voor je beslissingen en dit combineren met de vrijheid van het ondernemerschap. En dan ben ik ook nog eens Liberaal. En dat verklaart dan ook dat ik bij de VVD hoor en de VVD bij mij hoort.

Ik ben ruim 10 jaar lid van de VVD. Al gauw werd ik Bestuurslid van de VVD in Woudrichem. En de laatste 4 jaar combineer ik dat met de functie van Burgerraadslid in de fractie van de VVD in Woudrichem. Mijn aandachtsgebied is het buitengebied en daar hebben we in Altena heel veel van. Het gaat dan om het inrichten en beheer van het buitengebied, waar landbouw, veeteelt en natuur elkaars componenten zijn. Ik bemoei me dus met bestemmingsplannen, uitbreidingen en natuurbeheer om een paar onderwerpen te noemen.

Ik ben een heel sterk voorstander van het geven van ruimte om te ondernemen, zolang het de andere belangen van de maatschappij niet schaadt. Verder werk ik op de Groesplaat samen met Brabants Landschap in een groenproject over weilandbeheer.