Ad Gravendeel

Geboren en getogen in Dordrecht en afkomstig van een middenstandsnest. En nu, sinds 2012 samen met mijn vrouw, de hond, de kat en een koppel kippen, woonachtig naast de golfbaan in Almkerk.

Ik ben al ruim de pensioenleeftijd voorbij, maar ik doe nog steeds wat ik de veertig jaar daarvoor ook deed: het trainen van mensen in communicatieve vaardigheden. En dat doe ik ook voor de VVD, landelijk en voor VVD Altena: presenteren, debatteren, teamvorming, onderhandelen, enzovoorts. In het bestuur van de VVD Altena heb ik de portefeuille scouting en opleiding.

Ik geloof in “je leven lang fit door sport en bewegen”. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ik golf en zit in het bestuur van Golfclub Almkreek. En houd me geestelijk fit door me breed te oriënteren op de dingen die om mij heen in de maatschappij gebeuren. En me daar meestal ook mee te bemoeien.
Ik ben nu ruim 25 jaar lid van de VVD. Waarom?  In de eerste plaats omdat het liberale gedachtegoed bij mij hoort en ik vind dat ik dat dan ook moet ondersteunen.

De VVD staat voor mij voor vrijheid en verantwoordelijkheid. Een soort grondtoon in mijn leven, waarin ik veel waarde hecht aan ontwikkeling en ontplooiing van mijzelf en anderen. Wat dat betreft passen mijn werk in de trainings- en adviesbranche, waarin ik vooral zit op ontwikkeling en ontplooiing van mensen in organisaties, goed bij mijn gevoel dat ik bij de VVD heb.