Dennis Groen

Ik ben Ondernemer van 2 AH Supermarkten, 2 Etos drogisterijen en 2 Gall&Gall slijterijen in Almkerk en Strijen. Daarnaast ben ik erg actief in het ontwikkelen van vastgoed / huur woningen voor starters en senioren in onze gemeente. Dit doen wij door transities aan te gaan en oude panden opnieuw te bestemmen. Naast bestuurslid van de VVD Altena, ben ik voorzitter van de ondernemersvereniging Almkerk.

Ik ben een enorme voetbalfan. Ik ben geboren in Almkerk en al 35 jaar lid van VV Almkerk. Ik woon met mijn vrouw en kinderen in Dussen. Zowel mijn zoon als dochter voetballen bij Dussense Boys en ik ben daar trainer van de pupillen. Daarnaast ga ik al jaren met vrienden naar NAC Breda en bezoeken we vaak wedstrijden in het buitenland. Het liefst gecombineerd met een gezellige kantine of café!

Ik ben al jaren lid van de VVD Altena. Ik vind het belangrijk dat ondernemers vrij kunnen werken in onze gemeente. Dat er ruimte is om te groeien. Ik strijd al jaren voor zondag opening in onze gemeente, groei van toerisme en uitbreidingsmogelijkheden van bedrijven in stenen. Een ondernemer investeert in de gemeente, zorgt voor werk en leefbaarheid. Er zou meer vrijheid voor ondernemers moeten komen, zodat je zelf kan bepalen waar, wanneer en hoe je je klanten bedient. Daarnaast vind ik het onderwerp bouwen en woningen heel erg belangrijk. Onze kinderen moeten over 15 jaar ook en huis in de gemeente kunnen huren of kopen. Ik vind ook echt dat we onze eigen kinderen voorrang moeten kunnen geven in de gemeente. Daarnaast moeten senioren ook gewoon een keurige woning kunnen vinden voor de oude dag, zodat gezinnen in de grotere woningen kunnen wonen. Het wordt tijd dat er in alle kernen gebouwd wordt. Ik denk dat de VVD deze punten goed aan kan pakken en kan zorgen dat deze knelpunten kansen zijn voor onze toekomst in Altena.