Pim Bouman

Opleiding en werk

  • Nederlands recht aan de OU
  • Juridisch controller voor de gemeente Alblasserdam
  • Fractievoorzitter VVD Altena

Belangstelling / Vrije tijd:

Geboren, getogen en samenwonend met mijn vriendin in het mooie Genderen. Naast mijn functie als fractievoorzitter van VVD Altena, ben ik juridisch adviseur van de gemeente Woensdrecht. Ik adviseer daar het bestuur en mijn collega’s over juridische vraagstukken. Voor het ontstaan van de gemeente Altena, was ik wethouder in de gemeente Aalburg. Naast mijn werk en raadslidmaatschap ben ik ook voorzitter van biljartvereniging de Kromme Keu. Ik speel zelf ook graag een potje biljart, het liefst in combinatie met een avondje in het café.

Politiek/ Maatschappij:

Ik geloof in vrijheid. Dat houdt in dat inwoners en ondernemers zo veel mogelijk vrij moeten zijn in hun keuzes. De gemeente moet geen onnodige beperkingen opleggen zoals verplichte winkeltijden, welstandseisen, ingewikkelde vergunningen enz. De gemeente bestaat volgens mij vooral om ervoor te zorgen dat iedereen in staat is om mee te doen aan de maatschappij. Zo moet de gemeente zorgen voor goede voorzieningen zoals openbare wegen, scholen, bedrijfslocaties, etc. Daarnaast fungeert de gemeente als een vangnet voor de zwakkere in de maatschappij, zodat ook zij de kans krijgen mee te doen in de maatschappij. Ik geloof ook in verantwoordelijkheid. Dat betekent dat het vangnet van de gemeente altijd gericht moet zijn op het activeren van mensen zodat zij, indien mogelijk, weer verder kunnen zonder hulp van de gemeente.

Aandachtsgebieden:

Als raadslid zal ik mij met name richten op het sociaal domein. Er is in het sociale domein altijd geld te kort. De vraag neemt toe en het beschikbare budget blijft hetzelfde. Ik heb mezelf dan ook als doel gesteld het sociaal domein efficiënt in te richten zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen helpen die echt hulp nodig hebben.

Als fractievoorzitter houd ik ook de grote lijnen van onze mooie partij in de gaten. Voor de komende periode hebben wij als VVD fractie de volgende doelen gesteld:

  • Wij zetten ons in voor geschikte woningen in iedere kern.
  • Wij zetten ons in voor een verkeersveilig Altena.
  • Wij creëren (fysieke) ruimte voor ondernemers.
  • Wij leveren een bijdrage in de bestrijding van drugsgebruik onder jongeren.
  • Wij zetten ons in voor een rechtvaardige tegenprestatie in de Participatiewet.