Jacco de Waal

Opleiding en werk

Ik ben een vierdejaarsstudent werktuigbouwkunde aan de hogeschool in Breda. Het komende halfjaar loop ik stage op een scheepswerf en ik hoop deze zomer af te studeren. Daarnaast heb ik samen met twee vrienden een bedrijf opgezet. Wij proberen voor gemeentes een overzicht te creëren in het vacatureaanbod. De vacatures brengen wij onder de aandacht door samen te werken andere jonge ondernemers zoals fotografen en videografen die promotiemateriaal maken voor de bedrijven om hun vacatures te highlighten.

Maatschappelijke functies

Mijn politieke avontuur begon 5 jaar geleden bij de jongerenraad Going4Altena, waar ik lange tijd voorzitter van ben geweest. Daarna was ik 2 jaar lang fractie-ondersteuner van de VVD Altena. Nu ben ik een klein jaar burgerlid bij VVD Altena met het domein ‘ruimte’ in mijn portefeuille. Daarnaast zit ik in de ledenraad van de Rabobank Altena-Bommelerwaard.

Belangstelling / Vrije tijd:

Eigenlijk is politiek bezig zijn mijn grootste vorm van vrijetijdsbesteding. Het gaat mij vooral om de afwisseling. Overdag buig ik mij op school over ingewikkelde berekeningen en ’s avonds stort ik mij op hele; andere politieke materie. Super interessant!

Politiek/ Maatschappij:

De voornaamste reden waarom ik mij voel aangetrokken tot de VVD is omdat ik, net als de partij, het thema ‘vrijheid’ hoog in het vaandel heb staan. De komende raadsperiode wil ik mij voornamelijk gaan inzetten voor het thema woningbouw, zodat wij kunnen wonen en kunnen blijven wonen in onze prachtige gemeente Altena.